Sinema Sohbeti

22 Eylül 2011 Perşembe

Asaya Klyachina'nın Hikayesi

The Story of Asaya Klyachina
Yönetmen: Andrei Konchalovsky
Senaryo: Yuri Klepikov
Oyuncular: Iya Savvina (Asaya Klyachkina)


Filmin Konusu: Asaya Klyachina (Savvina) çingenelerle birlikte dans ederek Rusya'yı dolaşan bir dansçıdır ve sadece yeteneğiyle hayatta kalmaya çalışmaktadır. Yaşamında ve aşklarında tutkuludur. Kaderini, eğlenmesini, kederini seçer ve mutluluğu bulur, geçici olması önemli değildir.
1988 Berlin Film Festivali'nin galibi film, yönetmenin A Nest of Gentlefolk filminden üç yü önce çekilmesine rağmen ikincisinin bütün karakteristliklerini taşıyarak izleyenlere bir göz ziyafeti yaşatır. The Story of Asaya Klyachina kelimenin tam anlamıyla bir klasik.


Bu filmin karşı karşıya olduğu kayıtsızlıktan kurtulması için tek umut Tartan ya da Criterion gibi sanat sineması video şirketlerinin DVD'sini çıkartması.


Andrei Konchalovsky: Yönetmenlikten önce Andrei Tarkovsky için senaryo yazarı olarak çalıştı. A Nest of Gentlefolk'taki muhteşem karakter çalışması ve görsel tatla Batının ilgisini çekti. Runaway Train filminde yönettiği Jon Voight tarafından Amerika'ya gitmesi için yüreklendirildi. Konchalovsky, Rus filmleriyle isim yaptı; çalışmalarını içeren bir retrospektif gösterisi için geç bile kalındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmleri