Sinema Sohbeti

24 Eylül 2011 Cumartesi

Kasımda Aşk Başkadır

Yönetmen: Robert Ellis Miller Senaryo: Herman Raucher
Oyuncular: Sandy Dennis (Sara Deever), Anthony Newley (Charlie Blake), Theodore Bikel (Alonzo).


Filmin Konusu: Tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktan muzdarip Sara Deever, evine her ay bir adam almaktadır. Adamları dikkatle seçer ve özellikle güvenilmez, duygusal özürlü olanları tercih eder ki sonunda rahatça gönderebilsin. Ama Kasım ayı gelir ve Charlie Blake'i ona getirir; birbirlerine aşık olurlar. Charlie sevdiğinin ölmekte olduğunu öğrendiği için kısa ve buruk bir ilişkidir bu.


Çekici ve karşı konulamaz Sweet November bir görenin bir daha unutamayacağı bir film. Gerçi artık nadiren görülebili-yor. Yakınlarda Keanu Reeves ve Charlize Theron'la yeniden çevrimi yapıldı ve sonuç felaket oldu. Orijinal film iyi yöneıimi ve oyuncular arasındaki kimya nedeniyle mükemmeldi. Dennis, çılgın ama sevgi dolu Sara rolünde son derece inandıncıyken, tüm İngiliz oyuncular içinde en yetenekli ve en çekicilerinden biri olan Newley, Charlie rolünde bütün geçmiş başarılarının üzerine çıkıyordu. Film bir kült ve görmüş olanların favori filmlerinden biri haline geldi.


En son Channel 5'de izlenmişti ama şimdi kaybolmuş gibi görünüyor. Video şirketleri gerçekten bu filmi yeniden dirilt-meli ve iyi bir hikaye ile muhteşem oyunculuk ihtiyacmı tatmin etmeliler. Muazzam biçimde hatırlanmaya değer.


Sandy Dennis: Who's Afraid ofVirginia Woolf? (Kim Korkar Hain Kurttan?) filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadm Oyuncu ödülünü kazanan Sandy Dennis, kendini mesleğin zirvesindeki isimlerin yanına taşıyan bir dram ve komedi oyuncusuydu. Jack Lemmon'la oynadıkları The Out of Towners'da komedi yeteneği, Robert Altman'm Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean adh filminde dramatik yetenekleri öne çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmleri