Sinema Sohbeti

25 Şubat 2011 Cuma

Antonio Banderas Filmleri ve Biyografisi


Babası polis annesi öğretmen olan Banderas 10 Ağustos 1960 yılında Malaga İspanya da doğdu. Gerçek adı Jose Antonio Dominguez Banderas’dır. Oldukça cana yakın bir çocuktu. Başlarda iyi bir futbolcu olmak isteyen Banderas geçirdiği ciddi sakatlık sonucu bu hayaline veda etmek zorunda kaldı. Oyunculuğa çok yatkın olan ve ailesinin bütün itirazlarına rağmen 10 yaşında sahneye çıkmaya başladı.


Aktör: Antonio Banderas
Arkadaşları ile tiyatro topluluğu kurarak İspanyayı dolaşarak sokak gösterileri yaptı. Madrid’e 1981 yılında geçti ve kısa bir süre sonra İspanya Ulusal Tiyatrosuna girmeyi başardı. İspanyol yönetmen Pedro Almadovar ile tiyatro yıllarında tanıştı Ve bu yönetmen ile sinemaya adım attı. Sinemaya bakışına ve zekasına hayran kalan Banderas Film endüstrisi kurmaya çalışan yönetmene yardımcı olmaya karar verdi.


Daha sonra Almadovar ile çalışma fırsatını yakaladı. Film endüstrisine 1983 yılında ilk adımını attı. Bu filmden sonra gözünü Hollywood’a çevirdi. Banderas 1995 yılında rol arkadaşı Melanie Griffith’e aşık oldu ve 8 yıllık eşinden ayrıldı. Bir yıl sonra Griffith ile evlendi. Yaptığı tek müzikal film olan Evita da Madonna ile birlikte oynadı.


Banderasın Türk izleyiciler ile buluşturduğu en son filmi Robert Rodriquez’in yazıp yönettiği Spy Kids adlı komedi filmi olmuştur. ABD People dergisinin Dünyanın en güzel 50 insanı listesine seçildi. Antonio Banderas aksiyon filmleri'nin vazgeçilmez bir aktörüdür.

2 yorum:

  1. Yazınızdan anladığım kadarıyla tırnaklarıyla geldiği anlaşılıyor valla çalışıp bileğinin hakkıyla bir yerlere gelenleri alkışlamak lazım ne denir,ki.

    YanıtlaSil
  2. En Büyük hayranlarından biriyim. Desperado filmindeki Antonio Banderas'ı henüz izlemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum. Ben bu adamın oynadığı filmlerin hepsine bayılıyorum. Ama Desperado filminde gösterdiği performans ve tarzı, Karayip Korsanları'nda ki Johnny Depp kadar üzerine yakışmıştır bence..

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmleri