Sinema Sohbeti

15 Ocak 2011 Cumartesi

Armageddon

Armageddon Filmi seyretmeden once soyle bir konusunu okumustum ama hadi dedim o kadar da ayni olamaz hem Bruce Willis var. Malesef yanilmisim. Konusu tipatip Deep Impact, dunyaya Texas buyuklugunde bir meteor carpacak ve hayat yok olacaktir. Bunu kesfeden Amerikalilar sanki elleri mahkum gibi bir avuc ici bezmis petrol isiyle ugrasan adami bir hafta icinde astronot yaparak uzaya firlatir. Iste Bruce Willis ve adamlarindan olusan bu ekibin gorevi meteorun ustune konuslanip, yuzeyi delip bomba yerlestirmektir, boylece meteor un ufak olup dunyamiza zarar vermeyecektir. Bu arada meteorun bir kismi parcalanarak dunya uzerine duser. Bilgisayar oyunlarini andirir sekilde bir takim grafik oyunlariyla New York'un ustune taslar yagar, bir kac bina ucar, 6-7 taksi havada ucusur. Bir yandan da diger ulkelerde yasanan facialar sahnelenir. Iste belki de en ilginc sahne Notre Dame'in ustunden Paris'in orta yerinin yokolusunu seyretmek olabilir. (Bir diger ilginc sahne ise Ben Affleck'in Liv Tyler'in gobeginde kraker gezdirmesidir.)
Koca agizli Steve Tyler'in guzeller guzeli kizi Liv Tyler filme ayri bir renk katar, aslinda tam da bunun icin yer almistir ya. Bruce Willis'in kizidir ve babasinin takiminda yer alan Ben Affleck'le gonul vs iliskisinde bulunmaktadir. Denizin ortasinda petrol ararlarken yaka paca NASA tarafindan Pentagon'a goturulmuslerdir, ama suna bakin ki kizimiz her sahnede farkli farkli elbiseler giyerek nasil oluyor da oluyor dedirtiyor (tabii bunu ancak hanimlar dusunur).
Bruce Willis'i her zaman esprili gormeye alismisiz. Bu filmde kizinin pesinden kosan, saga sola bagiran saclarina ak dusmus sinirli bir tiple karsilasiyorsunuz. Bu seyircinin pek hosuna gitmeyecek sanirim.
Yonetmen Michael Bay (The Rock'tan hatirlanabilir) sonuc olarak felaket bir felaket filmi yapmis, daha once oldukca kaliteli yapimlarda yeralmis oyunculari da harcamis gozukuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmleri