Sinema Sohbeti

16 Ekim 2011 Pazar

Howard'ların Sonu Filmi

Film, yüzyıl başı İngiltere'sinde geçiyor..
Ivory ve senaryo yazarı R.P.Jhabwala, döneme nostaljik bir bakış açısıyla değil, belirli bir tarihsel perspektifle bakmayı de-nemişler. Sınıf ilişkilerinin katılığı, işsizlik, dönemin ahlaki yapısı, erkeğin aile ve toplumdaki kesin hakimiyeti ve her şeyden önce, kadının erkek karşısında kendi kimliğini bulmaya çalışması... Bu bağlamda bakıldığında "Howards End", kadının tarafını tutan ve kendi içinde ahlaki bir tartışmayı sürdüren, bu tartışmada da burjuva ahlakını sapına kadar yargılayan çok incelikli sahnelere, diyaloglara sahip bir film.
Bu arada bir şeyin altını mutlaka çizmek gerek. Ivory, çok sağlam bir oyuncu yönetmeni, oyunculardan çok iyi performanslar elde ediyor. Özellikle Emma Thompson, Anthony Hopkins ve Vanessa Redgrave, karakterlerin içine öylesine iyi nüfuz etmişler ki, oyunculuktaki bu soğukkanlı İngiliz ekolüne hayran olmamak elde değil...
Ayrıca Ivory iyi bir hikaye anlatıcısı. İlkyarıda bütün karakterleri sakin ve ağır bir biçimde tanıttıktan sonra, ikinci yarı filmin temposunu çok yerinde bir biçimde hızlandırıyor. Fakat bu temponun yükselmesi, hikayenin çok iyi anlatılmasından ve karakterler arası gerilimlerin çok iyi işlenmiş olmasından kaynaklanıyor.
http://feeds2.feedburner.com/sinemadunyasi http://twitter.com/Emineoban4 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aksiyon Filmleri