Sinema Sohbeti

31 Mart 2011 Perşembe

Brad Pitt Filmleri

Tam adı, William Bradley Pitt olan bebek yüzlü aktör sinema dünyasında Brad Pitt olarak tanınmaktadır. 18 Aralık 1963 yılında ABD’de doğmuştur. Missouri Üniversitesi’nde gazetecilik okurken, hayallerini geçekleştirmek için Pasadena’da bir Güzel Sanatlar fakültesine başlamıştır.


Brad Pitt
Brad Pitt ilk zamanlar, tavuk kıyafetleri giyerek ve limuzin şoförlüğü yaparak hayatına devam etmiş daha sonra, 1989 yılında, “Cutting Class” adında küçük bütçeli bir film ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Daha sonra, “Thelma & Louise” adında bir filmde oynadığı 15 dk.’lık rol sayesinde tahmin edemeyeceği bir ödüle layık görüldü, “People Magazin” dergisi, Brad Pitt’i “Dünyanın en seksi adamı” olarak tarihe geçirdi. 


Çıkışı, 1994’lü yıllarda başlamıştır. “Interview With The Vampire” (1994), “12 Maymun” (1995), “Se7en” (1995), “Fight Club” (1999) gibi çok fazla ses getiren sinema filmlerinde oynayarak, adından sıkça bahsedilmesini sağladı. Kariyerine, oyuncu ve yapımcı olarak devam etmektedir. 2006 yılıında çekilen, The Departed filminin yapımcısıdır. Film 2006 yılında, “En iyi Film Oscarı” ödülünü almıştır.


İlk evliliğini Jennifer Aniston ile yapmış, 2004 yılında ayrılmışlardır. 2005 yılında, ünlü aktör Angelina Jolie ile dünya evine girmiş, ilk çocuklarına “Shiloh Nouvel Jolie Pitt” adını vermişlerdir, daha sonra ikiz bebeklerine hamile olan Angelina Jolie, Vivienne Marcheline adında bir kız, Knox Leon adında bir erkek çocuk doğurmuştur. Şu anda, 6 çocukları olan çiftin, 3 çocuğu biyolojik, diğer 3 çocuklarını ise evlatlık edinmişlerdir.


Fight Club, Se7en, Meet Joe Black, Mr. & Mrs. Smith, Soysuzlar Çetesi, Brad Pitt'in en önemli fimleri arasındadır.


1996 yılında oynadığı 12 Maymun filmi ile, Altın Küre Ödüllerinde, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu “ ödülünü almıştır.

1 yorum:

  1. Çok iyi bi aktör olduğunu bilmeyen yok ve bence dünyanın en yakışıklı adamı. Daha yakışıklı biri olabilir mi tahayyül edemiyorum.. Seviyorum seni Brad Pitt. (ASLICAN)

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmleri