Sinema Sohbeti

25 Şubat 2011 Cuma

Dustin Hoffman Filmleri

Dustin Hoffman 8 Ağustos 1937 yılında Amerika da dünyaya geldi. Annesi piyanist, babası marangozdu. Öğrenimini 19 yaşın da yarım bırakarak Pasadena Playhouse adlı tiyatroda oyunculuga başladı. Dustin Hoffman restoranlarda, yazı işlerinde ve farklı birçok işte çalışmak zorunda kaldı.


Televizyonda ufak bir rol aldıktan sonra 1961 yılında izleyici ile buluştu. En büyük şansı The Graduate de oynaması oldu. Bu rol ona en iyi erkek oyuncu oskar adaylığını kazandırdı. 1969 da Anne Byrne’la evlendi ve bu evlilikten 2 kız çocuğu dünyaya geldi. 1979 yılında Kramer vs Kramer’deki başarısı ile ilk oskarını kazandı.


1980 yılında Anne Byrne’dan boşanarak aynı yıl içinde Lisa Gottsegen ile evlendi. Bu evliliğinden de 4 çocuk sahibi oldu. Dustin Hoffman Haluk Bilginer’in de yer aldığı Ishtar isimli filmdeki oyunculuğu ile 3 dalda Razzie ödülüne aday gösterildi. 1989 da ünlü aktör Rain Man filmi ile ikinci kez en iyi erkek oyuncu oskar ödülünün sahibi oldu.


Kendisini fotomontajla kadın kıyafetleri içinde gösteren Los Angeles dergisine 3 milyon dolarlık tazminat davasını kazandı. Dustin Hoffman 1989 yılında Berlin film festivali onur ödülüne, 1996 yılında Venedik film festivali Kariyer ödülüne, 1999 yılında da Amerikan Film Enstitüsü Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü. İki torun sahibi olan ünlü aktör son olarak Mr. Magorium Wonder Emporium filminde rol almıştır.

1 yorum:

  1. Hani derler,ya Küçük dev adam işte budur adamın elini attığı her film tavan yapıyor bu ve bunun gibi bir çok oyuncu var dünya çapında star boşuna olmuyorlar.Yağmur adam mesela harika yaa ..

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmleri