Sinema Sohbeti

26 Şubat 2011 Cumartesi

Denzel Washington Biyografisi ve Filmleri

Oynadığı sayısız filmde birbirinden farklı onlarca karakterde izlediğimiz Danzel Washington buna rağmen hafızalarda son dönemin en başarılı aksiyon filmleri aktörlerinden biri anımsanıyor. Son 10 yıldır neredeyse her sene en az bir aksiyon filminde rol alan Denzel Washington'ın senaryo seçimi konusunda da güzel bir grafik izliyor oluşundan dolayı geniş bir takipçi ve hayran kitlesi oluşturmuştur.
Denzel Washington


Rahip bir babanın ve güzellik uzmanı bir annenin ortanca evladı olarak 28 Aralık 1954 senesinde New York’ ta doğdu. Lise eğitimini bitirmesinin ardından Fordham üniversitesinin gazetecilik bölümünü bitirdi.


İlk aktörlük deneyimini de okuduğu dönemlerde görev aldığı dramlarla edindi. Ardından San Francisco ya taşınarak Amerikan Tiyatro Konservatuarına başladı ama yarıda bıraktı. Dizilerde ufak roller kaparak oyunculuğa ilk adımını attı. 6 sene süresince NBC’ nin televizyon dizisinde Dr Chadler karakterini canlandırdı. Denzel Washington ilk sinema deneyimine 1981 senesinde başladı. 1989 senesinde Glory kaçak köle Tripp ile en iyi erkek oyuncu dalında oskar kazandı. Denzel Washington 2000 senesinde çekilen Unutulmaz Titanlar rolü ile kameraların önüne geçti.


Denzel Washington
Denzel Washington 1 sene sonrasında Training Day rolü ile bir defa daha oskar ödülü aldı. Aksiyon filmindeki Alonzo Harris rolü ile 2002 senesinin en iyi erkek oyuncusu seçildi. Denzel Washington 2002 senesinde yönetmenliğini Nick Cassavetes’in yapmış olduğu John Q yer almaktadır. Yeniden 2002 senesinde Antwone Fisher filminde hem oynadı hem de yönetmenliğini üstlendi. Denzel Washington 2004 yılında de The Manchurian Candidate filminde körfez savaşına katılan ve bilinç altı kontrol edilen bir askeri canlandırdı.

1 yorum:

  1. Gerçekten,de çizgisini bozmadan kaliteli filmlere imza atan biri izlerken zevkle izlediğim oyuncu diyebilirim afişte onun ismini gördüğümde tereddüt etmeden kapıdan içeri girerim.

    YanıtlaSil

Aksiyon Filmleri